Potrebno
Za kore:
6 jaja
150 gr brašna
180 gr šećera
30 gr kakaa
150 gr brašna
180 gr šećera
30 gr kakaa
Za kremu:
450 ml slatke pavlake
300 gr tamne čokolade
200 gr oraha
50 gr putera
50 ml mlijeka
300 gr tamne čokolade
200 gr oraha
50 gr putera
50 ml mlijeka
Za Sirup:
200 gr šećera
400 ml vode
400 ml vode
Za glazuru:
200 gr tamne čokolade
50 gr putera
50 ml slatke pavlake
50 gr putera
50 ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg.
Dodati zatim žumanca i umutiti.
Na kraju dodati brapno i kakao pa sve sjediniti varjačom, da nema grudvica.Zagrejati za to vreme rernu na 180 stepeni pa sve istresti u podmazan pleh 20 x 30 cm ili približnih dimenzija i staviti da se peče oko 30 minuta zavisno od rerne.Pečenu koru ohladiti.
Za sirup:
Dok se kora peče prokuhati vodu sa šećerom i ostaviti da se hladi.
Za kremu :
Rastopiti čokoladu na pari sa puterom i mlijekom, pa ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku pa je doadati ohladjenoj čokoladi i sve umutiti.Zatim dodati mljevene orahe.
Ohlađenu koru presjeći vodoravno na tri dijela, da se dobiju tri tanje korice.
Prvu koricu staviti na tacnu, isprskati sa sirupom, pa namazati 1/3 fila, tako uraditi i sa druge dve kore.
Za glazuru
Sve sastojke otopiti i premazati preko cele torte pa ostaviti na torta ohladi nekoliko sati pre posluženja.
Napomena ako vam je lakše možete koru ispeći i u velikom plehu iz rerne tad po širini presjecite koru na tri jednaka dijela da dobijete 3 korice.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar