srijeda, 20. prosinca 2017.

Jako ukusna :Čokoladna torta sa orasima !


Potrebno
Za kore:
6 jaja
150 gr brašna
180 gr šećera
30 gr kakaa
Za kremu:
450 ml slatke pavlake
300 gr tamne čokolade
200 gr oraha
50 gr putera
50 ml mlijeka
Za Sirup:
200 gr šećera
400 ml vode
Za glazuru:
200 gr tamne čokolade
50 gr putera
50 ml slatke pavlake
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg.
Dodati zatim žumanca i umutiti.
Na kraju dodati brapno i kakao pa sve sjediniti varjačom, da nema grudvica.Zagrejati za to vreme rernu na 180 stepeni pa sve istresti u podmazan pleh 20 x 30 cm ili približnih dimenzija i staviti da se peče oko 30 minuta zavisno od rerne.Pečenu koru ohladiti.
Za sirup:
Dok se kora  peče prokuhati vodu sa šećerom i ostaviti da se hladi. 
Za kremu :
Rastopiti čokoladu na pari sa puterom i mlijekom, pa ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku pa je doadati ohladjenoj čokoladi i sve umutiti.Zatim dodati mljevene orahe.
Ohlađenu koru presjeći vodoravno na tri dijela, da se dobiju tri tanje korice.
Prvu koricu staviti na tacnu, isprskati sa sirupom, pa namazati 1/3 fila, tako uraditi i sa druge dve kore.
Za glazuru 
Sve sastojke otopiti i premazati preko cele torte pa ostaviti na torta ohladi  nekoliko sati pre posluženja.
Napomena ako vam je lakše možete koru ispeći i u velikom plehu iz rerne tad po širini presjecite koru  na tri jednaka dijela da dobijete 3 korice.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar