Potrebno
Za kokos koru :
6 belanaca
6 kašike šećera
100 gr kokosa
5 kašika brašna
6 kašike šećera
100 gr kokosa
5 kašika brašna
Za kakao koru :
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1/2 kesica praška za pecivo
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1/2 kesica praška za pecivo
Za fil:
6 žumanaca
150 gr šećera
5 kašika mlijeka
200 g margarina
1 vanilin šećer
150 gr šećera
5 kašika mlijeka
200 g margarina
1 vanilin šećer
Za glazuru:
150 gr mliječne čokolade
50 gr margarina
5 kašike mlijeka
50 gr margarina
5 kašike mlijeka
Priprema
Za kore :
Ulupajte bjelanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh veličine 35x25cm pa ostavite.
Ulupajte bjelanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni. Proverite posle 15 minuta.
Ulupajte bjelanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh veličine 35x25cm pa ostavite.
Ulupajte bjelanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni. Proverite posle 15 minuta.
Za fil :
Pomešajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mlijeko pa stavite na paru da se skuha uz stalno miješanje . Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite. Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih kora stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h, pa izvadite i pripremite glazuru.
otopite mlečnu čokoladu sa mlijekom i margarinom pa premažite preko kolača i ostavite da se stegne pa isijecite na kocke ili ploške i poslužite.
Pomešajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mlijeko pa stavite na paru da se skuha uz stalno miješanje . Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite. Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih kora stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h, pa izvadite i pripremite glazuru.
otopite mlečnu čokoladu sa mlijekom i margarinom pa premažite preko kolača i ostavite da se stegne pa isijecite na kocke ili ploške i poslužite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar