utorak, 19. prosinca 2017.

Prekrasan kolač :Bijela princeza!


Potrebno
Za tijesto :
500g brašna
250g maslaca
5 kašika  šećera
1 prašak za pecivo
vrhnja po potrebi
2 jaja

Za Nadjev:
7dcl biljnog vrhnja za šlag
350g bijele čokolade
1/2 želatine fix goveđeg porijekla
Priprema
Za tijesto :

Prosijati brašno dodati mekano maslo i rukama pomješati sa brašnom.Dodati jaja,šećer,vrhnje po potrebi.Lijepo izraditi tjesto,zamotati ga u prozirnu foliju i spremiti u frižider na 1h.Podjeliti na 4 jednaka dijela(ja ih izmjerim)i tanko razvaljati(izmjeriti stijenke tepsije i toliko razvaljati našta više)nemojte da vam poda ispod stijenke tepsije jer se iskrivi cijela kora.Svega par minuta peći naka ostane svijetla.Bolje je izvadite ranije nego kasnije,jer kora i kad se izvadi iz rerne ona se još peče 1-2min.od svoje topline koja je ostala u njoj.Soga se ne bojte da je sirova.
Svaku pečenu koru pokriti krpom i poklopiti tepsijom da se izravna.
Za Nadjev:
Vrhnje zagrijati do vrenja ugasti vatru staviti čokoladu i miješati.Pustiti hladiti,ohlađeno staviti u frižider na par sati.Ja sam stavila malo u ledenicu,neznam iz kojeg razloga bijela čokolada se sporije steže od tamne.Kad se malo zgusnilo umiješala sam želatinu mikserom dobro izradila.
Slagati :
kora, krema,kora itd.Zadnju koru nemojte odmah mazati, stavite preko foliju i poklopite nečim da ne ostanu šupljine između kora, neka se malo stisnu.
Fil će biti ni rijedak ni gust taman da kore popiju dio i ostanu mekane.
Nadjev za gornju koru koji se već malo stegao,na pari otopite da bude rijedak polijete po kolaču.Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi a onda staviti u frižider .Dobro ohladiti pa sjeći na željene kocke ili ploške pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar