Potrebno
Za koru :
8 bjelanjaka
12 žlica šećera
10 žlica brašna
8 bjelanjaka
12 žlica šećera
10 žlica brašna
Za Temeljnu kremu
8 žumanjaka
10 žlica šećera
30 dag maslaca
8 žumanjaka
10 žlica šećera
30 dag maslaca
Za Kremu od vanilije
4 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica brašna
1 vanilin šećer
1 žlica šećera
4 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica brašna
1 vanilin šećer
1 žlica šećera
Za Kremu od čokolade
4 dl mlijeka
1 puding od čokolade
1 žlica brašna
1 žlica čokolade u prahu
1 žlica šećera
4 dl mlijeka
1 puding od čokolade
1 žlica brašna
1 žlica čokolade u prahu
1 žlica šećera
Za dekoraciju
2 dl slatkog vrhnja
2 dl slatkog vrhnja
Priprema
Za koru
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u namašćenom limu na 180C oko 20 min.
Za temeljnu kremu
Za koru
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju umiješajte brašno. Pecite u namašćenom limu na 180C oko 20 min.
Za temeljnu kremu
Na pari gusto skuhajte žumanjke, pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Miksati dok ne dobijete pjenastu kremu.
Za kremu od vanilije
Za kremu od vanilije
U mlijeko umješajte preostale sastojke i kuhajte mješajući dok ne postane gusto. U ohlađeno dodajte pola temeljne kreme.
Za kremu od čoklade
Za kremu od čoklade
U mlijeko umješajte preostale sastojke, također kuhajte dok se ne zgusne, te u ohlađeno dodajte preostalu temeljnu kremu.
Slaganje :
Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.
Dobro ohladiti prije posluživanja.
Slaganje :
Na ohlađen biskvit namažite kremu od čoklade, zatim kremu od vanilije te premažite slatkim vrhnjem.
Dobro ohladiti prije posluživanja.
Napomena :
Da bi kora bila mekanija, poprskajte je mlijekom još dok je topla.
Da bi kora bila mekanija, poprskajte je mlijekom još dok je topla.
Uživajte prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar