Potrebno
Za koru :
6 jaja
6 žlica šećera
3,5 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa
1/4 žličice praška za pecivo
60 g tostiranih mljevenih badema
6 jaja
6 žlica šećera
3,5 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa
1/4 žličice praška za pecivo
60 g tostiranih mljevenih badema
Za ganache kremu:
200 ml slatkog vrhnja
200 g kvalitetne tamne čokolade
200 ml slatkog vrhnja
200 g kvalitetne tamne čokolade
Za cappuccino kremu:
700 ml mlijeka
2 pudinga s okusom vanilije
2 žlice škrobnog brašna
3 žlice šećera
1 Bourbon valinin šećer
100 g bijele čokolade
2,5 žlice instant cappuccina
50 ml toplog mlijeka
150 g maslaca
700 ml mlijeka
2 pudinga s okusom vanilije
2 žlice škrobnog brašna
3 žlice šećera
1 Bourbon valinin šećer
100 g bijele čokolade
2,5 žlice instant cappuccina
50 ml toplog mlijeka
150 g maslaca
Priprema
Za koru:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom.
Brašno, kakao, prašak za pecivo i bademe pomiješajte te ih polako dodajte smjesi jaja i šećera. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu uspite u veliki pleh (od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15 min.
Pečenu koru oštrim nožem odvojite od rubova kalupa i izvadite na rešetku ili čistu krpu i ohladite. Zatim pažljivo odstranite papir za pečenje Koru po širini prerežite na tri jednaka dijela.
Za koru:
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom.
Brašno, kakao, prašak za pecivo i bademe pomiješajte te ih polako dodajte smjesi jaja i šećera. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu uspite u veliki pleh (od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15 min.
Pečenu koru oštrim nožem odvojite od rubova kalupa i izvadite na rešetku ili čistu krpu i ohladite. Zatim pažljivo odstranite papir za pečenje Koru po širini prerežite na tri jednaka dijela.
Za Ganache krema:
Čokoladu razlomite na manje komade i stavite u posudu. Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade. Smjesu miješajte sve dok se čokolada sasvim ne otopi i dok ne postane homogena. # Kremu stavite u hladnjak na 2 sata da stisne, a zatim je dobro izradite električnim mikserom.
Za Cappuccino krema:
U posudi pomiješajte puding, škrobno brašno, vanilin šećer i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa mu dodajte smjesu pudinga. Miješajte na laganoj vatri do se ne zgusne.
Zatim ubacite usitnjenu bijelu čokoladu i cappuccino koji ste otopili u 50 ml toplog mlijeka. Sve zajedno kuhajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a zatim maknite s vatre i ohladite.
U ohlađenu kremu dodajte pjenasto umućen maslac i sve zajedno dobro izradite električnim mikserom.
Prvu trećinu kore premažite ga polovicom cappuccino kreme. Na kremu položite drugu trećinu kore, i premažite ostatkom cappuccino kreme te poklopitom zadnjom korom .
Cijeli kolač premažite ganache kremom i po želji ukrasite bijelom čokoladom.
Kolač je tako mekan i sočan da se jednostavno topi u ustima.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar