Potrebno
Za Kore:
10 bjelanaca
prstohvat soli
10 kašika šećera
2 pune kašike brašna
200 gr seckanih, pečenih oraha ( par minuta ih propržite u teflonskom tavi )
Za Kremu:
10 žumanca
250 gr šećera
3 kašike vode
400 gr putera
2 kašike soka od limuna
100 gr čokolade
Priprema
Za koru :
5 bjelanaca ulupati sa prstohvatom soli, pa dodati 5 kašika šećera i mutiti dok se ne dobije jak šne.
Zatim dodati 1 punu kašiku brašna i 100 gr oraha.
Zagrejati rernu na 170 stepeni istresti smesu u obložen pleh dimenzija 20 x 30 cm i peži oko 15 – 20 minuta.
Isto ponoviti i sa ostalim sastojcima za koru i ispeći joše jednu.
Obe ohladiti i preseći uzduž, da se dobiju 4 trake.
Za kremu :
Ulupati penasto žumanca sa šećerom, dodati vodu i staviti na paru da se kuvaju.
Kada se zagreje uz mešanje kuvati 10 minuta.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
Penasto ulupati margarin, pa mu dodati ohladjen krem.
Podeliti krem na 2 dela, pa u jedan dodati sok od limuna, a u drugi otopljenu čokoladu.
Slaganje:
Na prvu koru staviti pola žutog krema, drugu koru, pola braon krema i još jednom ponoviti postupak.
Dekorisati po želji.
Ohladiti tortu u frižideru pa sjći na željene komade i poslužiti .
Prijatno!