Potrebno:
oko 300 g. petit keksa
mlijeko za natapanje keksa
Za žuti fil
1 l. mleka
170 g. griza
200 g. šećera
2 žumanca
2 vanilin šećera
250 g. maslaca ili margarina
Za stracciatella fil
500 ml. mliječne slatke pavlake
50 g. šlaga u prahu
3 kašike šećera
100 g. čokolade
Priprema
Za žuti fil
Za žuti fil
Mlijeko, šećer i vanilin šećer staviti da prokuva. Sipati lagano griz uz stalno mešanje, smanjiti temperaturu i kuvati griz desetak minuta uz povremeno mešanje.
Skloniti sa vatre i dodati uz mešanje blago razmućena žumanca.
Dodati i kockice maslaca , dobro izmešati i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Povremeno promešati da se ne uhvati korica i da fil ostane kremast.
Za stracciatella fil
U slatku pavlaku dodati šećer i šlag i umutiti. Dodati krupno rendanu čokoladu i izmešati.
Slaganje :
Keks potapati u mlijeko, redati na tacnu 5×4 komada. Rasporediti žuti fil, preko natopljen keks pa stracciatella fil.
Ostaviti 4 kašike za gornji sloj. Staviti i treći red keksa i ostatak bijelog fila.
Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru, najbolje preko noći, da se filovi stegnu, keks omekša i da se sjedine ukusi.
Dekorisati pre služenja ribanom čokoladom.
Uživajte i Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar