Potrebno :
18 kom piškota,
150 g philadelphia sira (krem sir),
100 g šećer,
4 kašike instatnt kafa (okus vanilija),
3 kašike baileysa (liker),
250 g slatkog vrhnja,
2-3 kašike kakaa u prahu
1,5 do 2 dl vode
Priprema:
U krem sir sobne temperature, dodajte šećer i mutite dok se šećer ne istopi.
Dodajte kašiku vanilije, kašiku baileysa (coffe cream) i nastavite mutiti.
Postupno, u tankom mlazu dozirajte slatko vrhnje i mutite dok ne dobijete kompaktnu čvršću masu, otprilike 15-20 minuta.
U zdjelici pomiješajte instatnt kafu sa mlakom vodom i ostatkom baileysa.
Razvucite samoljepljivu foliju na radnou površinu (četiri dužine piškota).
Piškote umačite u kafu i slažite po šest, jednu do druge, u tri reda, tako da dobijete pravokutnu površinu.
Preko piškota nanesite ulupanu kremu i ravnomjerno je rasporedite.
Na kraju zamotajte u foliju koju ste stavili kao podlogu, pri čemu treba krajeva zavrniti, kao salamu!
Spremite salamu u zamrzivač na jedan sat.
Tiramisu roladu prije posluživanja izvadite iz zamrzivača, odmotajte i obilato pospite kakom.Zatim sijecite na šnite i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar