utorak, 5. prosinca 2017.

Najukusni Jaffa tart ikad !


Potrebno 
Za podlogu:
300g plazma keksa(moze i neki drugi po vasoj želji)
150g putera,margarina
5kašika soka od narandze
50g šećera u prahu + 2kasike kakaa

Za čokoladni fil:
400ml mlijeka
1 puding čokolada
200g čokolade
rendana korica narandze
4kašike šećera

Za fil od narandze:
400ml soka od narandze
4kašike šećera
1 Puding okus vanilija 

Za preliv:
40ml ulja
100g čokolade
Priprema

Pomiješati mljevenu plazmu sa secerom,otopljenim puterom i dodati sok od narandze.
Masu rasporediti u kalup 26cm za tart po rubovima i dnu pritiskajuci prstima.
Peci u rerni 10 minuta na 200 stepeni.
Skuhati puding od čokolade i dodati čokoladu izlomljenu na kockice i promiješati da se istopi pa izrendati koricu narandze i sipati na podlogu,moze i tako vruce pa ostaviti da se stegne.
Skuhati puding od vanile u soku od narandze i sipati preko fila od čokolade.
Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko fila od narandze.
Dekorisati po želji .
Ohladiti dobro u frižideru pa sjeći na željene komade i poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar