Potrebno
Za kore :
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
prašak za pecivo
2 kašike kakaa
Za Fil:
1 litar mlijeka
100g bijele čokolade
4 kašike šećera
100 gr gustina
1 kašičica vanila ekstrata
250gr margarina
100g šećera
200ml slatke pavlake
Za Sirup:
1 šolja mlijeka
3 kašike šećera
1 kapućino karamel
Priprema:
Za koru :Ulupati bjelanca sa šećerom u jak šne pa dodati žumanca.
Dodati brašno ,prašak za pecivo i kakao .Masu istresti u veliki pleh pa peći na 180 stepeninekih 15 min .
Pečenu i ohladjenu koru preseći po širini na 3 jednaka dela.(da dobijete 3 kore )
Dodati brašno ,prašak za pecivo i kakao .Masu istresti u veliki pleh pa peći na 180 stepeninekih 15 min .
Pečenu i ohladjenu koru preseći po širini na 3 jednaka dela.(da dobijete 3 kore )
Za kremu :
Ulupati omekšali margarin sa šećerom u prahu.
Pomešajte gustin sa čašom hladnog mleka.
Ostalo mleko staviti da provri, pa zakuvati smesu sa gustinom, dodajte bijelu čokoladu uz mešanje i ekstrat vanile, pa ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi umiksirajte umućen margarin i umućenu slatku pavlaku.
Za sirup:
Ulupati omekšali margarin sa šećerom u prahu.
Pomešajte gustin sa čašom hladnog mleka.
Ostalo mleko staviti da provri, pa zakuvati smesu sa gustinom, dodajte bijelu čokoladu uz mešanje i ekstrat vanile, pa ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi umiksirajte umućen margarin i umućenu slatku pavlaku.
Za sirup:
Karamelizujte šećer pa nalijte mleko i kad se otopi dodajte kapućino.
Ovim sirupom isprskajte sve tri kore.
Slaganje :
Na tasnu stavite prvu, pa krem i tako do kraja.
Ohladite i dekorišite po želji pa poslužite.
Na tasnu stavite prvu, pa krem i tako do kraja.
Ohladite i dekorišite po želji pa poslužite.
Prijatno!