Potrebno
Za kore:
20 bjelanjaka
400 g kokosovog brašna
400 g suhog grožđa
800 g šećera
Za fil:
20 žumanjaka
200 g šećera
5 dl mlijeka
250 g putera
4 kašike brašna
100 g bijele čokolade
100 g čokolade za kuhanje
Za dekoraciju:
1 šlag pjena
1 krem šlag od čokolade
Priprema
Za koru :
U odgovarajućoj posudi umutiti 5 bjelanaca u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati 200 g šećera i mutiti sve vreme.
U pripremljen šlag dodati 100 g kokosovog brašna, 100 g suhog grožđa i polako promiješati.
Kalup obložiti papirom za pečenje. Sipati u njega pripremljenu masu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.(ovo jemjera za jednu koru ) Na isti način od preostalog materijala ispeći još tri kore.
Fil:
Posebno umutiti žumanca sa 200 g šećera i kuvati na pari dok se šećer ne otopi. Ostaviti da se ohladi, dodati umućeni puter .Masu sjediniti
U manjoj šerpi sjediniti mleko i brašno, te kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, sjediniti sa prethodnim filom i podeliti na dva dela.
U prvi deo dodati otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu čokoladu.
Slaganje :
Prvu koru premazati crnim filom, prekriti drugom korom i naneti beli fil. Isti postupak ponoviti još jednom.
Krem šlag od čokolade i običan šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te njima premazati tortu i dekorisati po želji.
Tortu dobro ohladiti prije posluživanja.
Napomena ;
( posto se nekom neda peći tolike kore možete dvije mjere sastavite pa ispecite 2 kore u plehu iz rerne pa ih presijecite na pola da dobijete četiri kore ili samo te dvije premažite kako volite )
Prijatno!