petak, 1. prosinca 2017.

Jako ukusna :Torta Garavuša !


Potrebno:
Za prhko tijesto
1 jaje
250g brašna
150g maslaca
40g šećera
2-3 kašike gorkog kakaoa

Za nadjev
500g svježeg sira
4 jaja
200g šećera
1 izribana korica limuna
2 pudinga od vanilije
400ml kiselog vrhnja

Za mrvice
2-3 kašike gorkog kakaoa
120g brašna
80g šećera
100g maslaca

Priprema:
Za prhko tijesto :
 Izmješajte sve sastojke za prhko tijesto(ručno) ,zatim tijestom prekrijte dno kalupa i obrub.Sada stavite sve skupa na hlađenje pola sata
Za nadjev:
 Izmiksajte dobro jaja i šećer,zatim dodjate sir vrhnje,koricu limuna i puding,dobro sve skupa povežite da vam ne ostanu grudvice od sira ili pudinga.Pripremljenu smjesu izlijte u kalup.
Za mrvice :
Sve sastojke stavite u jednu zdijelu, i ručno ili mikserom mješajte dok se ne stvore mrvice.Sada ih pospite po smjesi
Tortu pecite na 180 stupnjeva(predhodno ugrijana pećnica),otprilike 60-70 minuta.Tortu ohladite  u frižideru bar 3 sata .Po želji možete posuti i šećerom u prahu .
Ohlađenu tortu režite na parčad i poslužite .
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar