Potrebno
Za biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica oštrog brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
KREMA
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
0,5 l mlijeka
10 dag čokolade za kuhanje
25 dag margarina
GLAZURA
1čokolada
1 kašika mlijeka
2-3 kasike ulja sve istopiti na pari
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica oštrog brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
KREMA
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
0,5 l mlijeka
10 dag čokolade za kuhanje
25 dag margarina
GLAZURA
1čokolada
1 kašika mlijeka
2-3 kasike ulja sve istopiti na pari
Priprema
1.BISKVIT:
Izmiksaj snijeg od bjelanjaka. Posebno izmiksaj žumanjke sa šećerom, dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo, a na kraju dodaj snijeg od bjelanjaka.
Peci u četvrtastom limu (prethodno namazan margarinom i posipan brašnom) 20 minuta na 200°C.
2.
KREMA:
Izmiksaj jaja sa šećerom i brašnom i sve skuhaj u mlijeku. U ohlađeno dodaj margarin i topljenu čokoladu. Premaži na ohlađeni biskvit. Odozgo prelij čokoladnom glazurom.
3.
KUGLICE:
Meni je ostalo malo kreme pa sam u nju dodala mljevene kekse i krupno rezane orahe. Od smjese sam pravila kuglice i uvaljala svaku u ribanu čokoladu.