petak, 6. listopada 2017.

Milka Torta!





Potrebno

Za koru: (x3)

3 bjelanjka
3 žlice šećera
50 g mljevenih lješnjaka ili oraha
1/2 žlice brašna

Za kremu:

1 l mlijeka
9 žumanjaka
100 g šećera
3 žlice brašna
3 pudinga od vanilije
300 g mliječne čokolade sa sjeckanim lješnjacima
300g bijele čokolade
250 g margarina


Za dekoraciju :čokolada ili šlag po želji

Priprema
Za koru:
Od navedenih sastojaka ispeći 3 kore tj 3 x sastojke umutiti  i peći u rerni na 180 stepeni nekih 10 do 15 min zavisno od rerne .Ako volite tanke kore onda tepsija 32 ako deblje 28.

Za kremu:

Žumanjke umutiti sa šećerom dodati  brašno i pudinge skuhati u mlijeku i podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati čokolade s lješnjacima, u drugi bijele čokolade.
Miješati dok se čokolada ne otopi. Kad se kreme ohlade u svaku dodati po jednu polovicu margarina i mazati kore sa jednom pa drugom kremom stim da ostavite 2 kasike samo jedne kreme za zadnju koru  . Ukrasiti po želji sa istopljenom čokoladomsa dvije kašike ulja  ili šlagom .
Tortu ohladiti bar 3 sata u frižideru pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar