četvrtak, 5. listopada 2017.

Tako ukusne i hrskave :Ružice sa makom


Sastojci
Tijesto
800 gr brašna
500 ml mlijeka
100 ml ulja
1 kvasac
1 kašika šećera
1 limun korica


Punjenje
 250 gr mljevenog maka
 200 ml vrućeg mlijeka
4 kašike šećera
 Priprema:
Kvasac otopite u malo mlakog mlijeka sa šećerom i ostavite da nadođe.
Brašno pomiejšajte sa soli, šećerom, koricom limuna, mlijekom pa dodajte nadošao kvasac.
Umijesite tijesto i podijelite na tri dijela.
Mak prelijte vrelim lijekom i šećerom pa dobro promiješajte.
Tijesto razvucite i premažite makom pa zamotajte i režite na debljinu od 2 cm.
Poredajte na papir za pečenj i ostavite da odstoji pola sata.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar