četvrtak, 5. listopada 2017.

KUGLOF !


Potrebno :
– 6 jaja
– 40 dkg šećera
– 25 dkg maslaca
– 1 prašak za pecivo
– 2 vanilin šećera
– 3 žlice ruma ,korica od jednog limuna i jedne naranče
– 2,5 dcl mlijeka
– 3 žlice kakaoa
– 1/2 kg oštrog brašna
– masalac za mazanje kalupa
– šaka oraha ili lješnjaka za posipanje kalupa
– glazura od čokolade
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati maslac sobne temperature i još mutiti dok se ne sjedini.
Brašno i pr.za pecivo izmješati
U gornju smjesu dodati ostale sastojke i na kraju lagano umiješati brašno sa pr.za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Masu podijeliti na dva dijela i u jedan dodati kakao.
Kalup obilno namazati maslacem i posuti ga prženim lješnjacima ili orasima.
Žlicom dodavati naizmjenično tamno i svijetlo tijesto u kalup i peći na 170 C 70 minuta.
Kada je pečen pustiti da se ohladi, istresti kuglof iz kalupa, preliti ga čokoladnom glazurom .
Ovaj kuglof ostaje danima svjež i jako je izdašan.Možete ga posipati šećerom u prahu ili ga preliti nekom drugom glazurom. Umjesto oraha ili lješnjaka mogu i bademi. Kako god, nećete pogriješiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar