četvrtak, 5. listopada 2017.

Savršena "Monte torta"


Potrebno:
Kora
15 dkg lješnjaka
6 bjelanjaka
6 velikih žlica šećera
6 velikih žlica brašna

Krema

6 žumanjaka
10 dkg šećera
2 vanil pudinga
2 velike žlice brašna
1 l mlijeka
1 vanil šećer
25 dkg margarina za kreme
10 dkg šećera u prahu
I JOŠ…
20-ak dkg nutele
oko 15 dkg petitebeure keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
1 šlag
Priprema:

Lješnjak popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite čekić za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
Koru
bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.

Krema
ukuhajte 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
umutite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom )

margarin za kreme  izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.

Čokoladu otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u pola kreme. druga ostaje žuta.

Nutelu malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.

Keks izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli.
 Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.


 Stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći .
Kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
ukrasite po želji

Prijatno! 

Nema komentara:

Objavi komentar