četvrtak, 5. listopada 2017.

Svima dobro poznata: Banana Split torta tako jednostavna


Potrebno
Kora :
7 belanaca
7 kasika šećera
2kasike kakaoa
10 kasika oraha
3 kasike brašna
1 prasak za pecivo

Krema:

7 zumanaca
700 ml mlijeka
2 pudinga od banane
4 banane
30g cokoladnih mrvica
250g margarina
8 kasika secera dekoracija
3 krem slaga
250ml mlijeka
100g cokolade
1 kas. ulja

Priprema :
 Dobro umutiti belanca,dopdati secer i jos malo umutiti.
Brasno pomesati sa kakaom,orasima,praskom za pecivo pa dodati polako u umucena belanca. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Veliki pleh obloziti pek papirom pa sipati umucenu masu i ispeci biskvit. Kada se ohladi prececi na pola po duzini. 

 Staviti 600ml mlijeka na sporet sa secerom da prokuva. Žumanca umutiti pa dodati ostatak mlijeka,mutiti i dodati puding od banane. 
Kada mlijeko prokuha,skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom svo vreme mijesajuci. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne svo vreme mesajuci. U ohladjen fil dodati umucen margarin i cokoladne mrvice. 3. Na koru namazati polovinu fila,poredjati banane,pa opet premazati filom,odgore poloziti koru. Umutiti šlag sa mlijekom i dekorisati tortu,a odgore preliti sa otopljenom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar