Potrebno:
6 komada šnicli po želji svinjske ,juneće ,pureće ...
6 listova sira gaude
1 glavica crnog luka
1 ravna kašika vegete
1 puna kašika kečapa
2 dcl vode
na vrh male kašike mljevenog bibera
3-4 kašike ulja
Priprema:
Šnicle istući i poredati po nauljanoj vatrostalnoj zdjeli . Svaku šniclu prekriti sirom.
Usitniti luk, dodati mu kašiku vegete, kašiku kečapa, vodu , biber i sve to sjediniti.
Ovu smjesu ravnomjerno preliti preko šnicli.
Zagrijati pećnicu na 200ºC, ubaciti pleh sa šniclama i smanjiti temperaturu na 180 ºC.
Nakon 25-30 minuta provjeriti da li je voda isparila i ako je potrebno dodati još pola šoljice od kafe vode (kašikom preko svake šnicle posebno). Zatim pleh malo protresti da se sos, voda i istopljeni sir sjedine. Ostaviti još 10-15 minuta da se jelo zapeče vodeći računa da se šnicle ne isuše.
Gotove šnicle rasporediti po tanjirima, a preostali sos u plehu promješati i njime preliti šnicle i prilog po želji može riža ,pire ,palenta ....
Poslužiti toplo .
Prijatno!