utorak, 13. veljače 2018.

Brzo gotova i bez pečenja :Snježna tota !


Potrebno:
500 ml mlijeka 
2  vrećice želatina 
300gr šećera 
1l tečnog  šlaga (slatko vrhnje )
150g istopljene  čokolade 
200 g mljevenog keksa 
100g rendane čokolade 
600g višanja 

Priprema :
Želatin razmutiti sa 200 ml mlijeka a ostalo mlijeko staviti da zakuha sa šećerom uto dodati istopljenu želatinu i ostaviti da se ohladi i stisne .
Zatim umutiti šlag dodati ohladenu želatinu, Masu sjediniti   pa ga podijeliti u tri dijela u jedan dio dodati mljeveni keks ,u dr dodati otopljenu čokoladu koju smo ohladili ,treći ostaje bijel .
Slaganje:
Na kalup pospemo izrendane čokolade stim da ostavimo za posip i odgore , pa smjesu sa keksom zatim poredati pola ocijeđenih višanja, pa smjesu sa čokoladom pa opet ostatak višanja i na kraju bijeli dio ili šlag .Dekorisati sa ostatkom čokolade i ostaviti u frižider da se dobro ohladi bar 4 sata .Ohlađenu tortu sjeći na parčad i poslužiti po želji možete je još dodatno ukrasiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar