Potrebno:
500 ml mlijeka
2 vrećice želatina
300gr šećera
1l tečnog šlaga (slatko vrhnje )
150g istopljene čokolade
200 g mljevenog keksa
100g rendane čokolade
600g višanja
Priprema :
Želatin razmutiti sa 200 ml mlijeka a ostalo mlijeko staviti da zakuha sa šećerom uto dodati istopljenu želatinu i ostaviti da se ohladi i stisne .
Zatim umutiti šlag dodati ohladenu želatinu, Masu sjediniti pa ga podijeliti u tri dijela u jedan dio dodati mljeveni keks ,u dr dodati otopljenu čokoladu koju smo ohladili ,treći ostaje bijel .
Slaganje:
Na kalup pospemo izrendane čokolade stim da ostavimo za posip i odgore , pa smjesu sa keksom zatim poredati pola ocijeđenih višanja, pa smjesu sa čokoladom pa opet ostatak višanja i na kraju bijeli dio ili šlag .Dekorisati sa ostatkom čokolade i ostaviti u frižider da se dobro ohladi bar 4 sata .Ohlađenu tortu sjeći na parčad i poslužiti po želji možete je još dodatno ukrasiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar