Potrebno:400g mlevenog mesa koje imate ili želite
1 jaje
2 kašičice crvene paprike
pola vezice peršuna
60g starog hljeba
2 glavice crnog luka
kašičica belog luka u granulama
8 kašika prezli
300g mrkve
500g graška
2 kašike gustina
100ml ulja
suhi začin,so
mleveni biber
1 jaje
2 kašičice crvene paprike
pola vezice peršuna
60g starog hljeba
2 glavice crnog luka
kašičica belog luka u granulama
8 kašika prezli
300g mrkve
500g graška
2 kašike gustina
100ml ulja
suhi začin,so
mleveni biber
ako imate povrtni temeljac ako ne može i voda za kuhanje
Priprema :
Crni luk i 3 šargarepe iseći na kockice, ostale šargarepe izrendati, peršun sitno iseckati.
U posebnoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, polovinu luka, prezle, stari hljeb natopljen vodom i dobro oceđen, rendanu mrkve crvenu p.i beli luk u granulama. Sve začiniti po ukusu mešavinom začina i biberom, pa dobro rukama izraditi i sjediniti.
Izrađenu masu ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena. Od mase zatim rukama oblikovati ćufte.
Zagrejati ulje i pržiti ćufte dok ne porumene sa svih strana. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom mestu.
Na istoj masnoći propržiti ostatak luka i mrkve zatim grašak, naliti supom i kuvati na umerenoj vatri dok povrće ne omekša.
Pred kraj kuvanja dodati papriku i gustin razmućen u malo hladne vode. Kuvati dok se ne dobije odgovarajuća, kremasta struktura.
U varivo zatim vratiti pripremljene ćufte i zajedno sve krčkati još nekih 15 minuta.
Priprema :
Crni luk i 3 šargarepe iseći na kockice, ostale šargarepe izrendati, peršun sitno iseckati.
U posebnoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, polovinu luka, prezle, stari hljeb natopljen vodom i dobro oceđen, rendanu mrkve crvenu p.i beli luk u granulama. Sve začiniti po ukusu mešavinom začina i biberom, pa dobro rukama izraditi i sjediniti.
Izrađenu masu ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena. Od mase zatim rukama oblikovati ćufte.
Zagrejati ulje i pržiti ćufte dok ne porumene sa svih strana. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom mestu.
Na istoj masnoći propržiti ostatak luka i mrkve zatim grašak, naliti supom i kuvati na umerenoj vatri dok povrće ne omekša.
Pred kraj kuvanja dodati papriku i gustin razmućen u malo hladne vode. Kuvati dok se ne dobije odgovarajuća, kremasta struktura.
U varivo zatim vratiti pripremljene ćufte i zajedno sve krčkati još nekih 15 minuta.
Poslužiti toplo uz domaći hljeb po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar