ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Torta na drugačiji način :Kolibri torta veoma sočna i ukusna !



Potrebno
Za kore :
4 zrele banane srednje veličine
250 ml maslinovog ulja
1 prašak za pecivo
1 kašičica mlevenog cimeta
350 gr žutog šečera
400 gr ananasa
1 kašičica ekstrakta vanile
50 grama pekan oraha
350 gr brašna
Za fil:
400 gr prah šećera
150 gr putera (na sobnoj temperaturi)
200 gr krem sira
2 limete


Za posipanje:
100 gr kristal-šećera
50 gr pekan oraha

Priprema:
Za kore 

Prosejte brašno i cimet, dodajte prašak za pecivo, šećer i malo morske soli. Izmrvite banane kašikom, dodajte oceđene kockice ananasa, ulje, jaja i vanilu. Umutite dobro, dodajte iseckane orahe pa podelite smesu u tri okrugla  mana pleha i pecite oko 40 minuta na 170 stepeni , dok ne dobijete zlatnožuti, elastični biskvit. Izvadite iz kalupa i ohladite na žici.

Za fil:
Umutite puter i prosejani prah-šećer, dodajte krem-sir, narendanu koru i sok jedne limete, pazite da ne premutite krem. Ohladite u frižideru dok spremate smesu za posipanje torte.

Za grilijaš:
Smjesu kojom ćete dekorisati tortu, u tiganj sipajte šećer, dodajte malo vode i malo soli, pa spustite orahe i polako okrećite tiganj da smesa dobije ravnomernu smeđu boju. Izručite na pleh prekriven pek-papirom, sačekajte da se ohladi, pa izlomite i sameljite.
Svaku koru nafilujte kremom
Pospite samlevenim grilijašem i ukrasite dodatno po želji.
Tortu ohladite u fržideru bar 4 sata da se ukusi sjedine pa poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar