ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Dugo nisam probala bolju tortu: Jedna od najboljih kremastih torti!



Potrebno

Za Prvu koru:
5 bjelanjka
100gr secera
100gr mlevenih oraha
2 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo


Za drugu koru:
5 belanjka
100gr secera
100gr kokosovog brasna
1 kesica praska za pecivo

Za treću koru:
4 jajeta
100gr secera
100gr cokolade
2 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo

Za fil:
10 žumanjka
300gr secera
1kesica vanilin secer
8 kasika brasna
1l mlijeka
500gr maslaca
250gr secera u prahu
2 kesice slag krema od  čokolade
100gr crne čokolade
100gr mliječne  čokolade

Za dekorciju i premaz :
3 kesice slag krema od čokolade
2dl mleka

Priprema
Za prvu koru :

Umutite belanca sa secerom,dodajte mlevene orane,brasno pomesano sa praskom za pecivo.Izlijte u predhodno oblozen kalup(28) i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni,15-20 minuta.zavisno od rerne .

Za drugu koru
Umutite bjelanjke sa secerom,dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo.I ovu koru pecite na 200 stepeni,15-20 minuta.

Za trecu koru 
Umutite jaja sa secerom i dodajte rendanu cokoladu i brasno pomesano sa praskom za pecivo.pecite na 200stepeni,15-20 minuta.

Za fil :
Umutite zumanca sa secerom,vanilinim secerom i brasnom.Pomesajte i ulijte polovinu mlijeka.Pazite da nema grudvica,tek onda ulijte u ostatak mlijeka pa fil kuvajte dok ne zgusne.Sklonite sa vatre pa ohladite.U ohladjeni fil dodajte predhodno umuceni maslac sa secerom u prahu,pa sipajte prah slag krem(direktno,ne trebate mutit slag kremu) pa podelite na dva dela.(Fil treba da je skroz hladan kad dodajete cokoladu)U jedan deo dodajte rendanu crnu cokoladu,a u drugi deo dodajte mliječnu  rendanu cokoladu.

Tortu filujte na sledeci nacin: Prva kora,1/2 fila sa mliječnom  cokoladom,druga kora,1/2 fila sa crnom cokoladom,pa 1/2 fila mliječnom cokoladom,treca kora,pa 1/2 fila sa crnom cokoladom.Celu tortu premažite  sa umucenim slagom i dekorišite po želji .Dobro ohladite u frizideru bar 3-4 sata .Zatim sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar