Potrebno
Za koru/biskvit:
6 jaja
150 g šećera
150 g brašna
30 g gustina
2 kašičice praška za pecivo
Za kremu :
kesica kapučino praha (12,5 g)
kesica želatina
1 dl likera od jaja
5 dl slatkepavlake
80 g šećera
Za dekoraciju :
3,5 dl pavlake
kesica vanilin-šećera
1 dl likera od jaja
kakao prah
Priprema:
Za koru :
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje. Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite. Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore.
Za kremu :
Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode. Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja. Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže. Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću. Hladite 3-4 sata.
Ako želite za dekoraciju :
Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu. Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom . Ili po želji dekorišite .
Uživajte u ovoj Italijanskoj poslastici .
Prijatno !