4 svinjske ili teleće šnicle (od buta)
200 g kajmaka
2 jaja
brašno
prezle
so
suhi začin po želji
ulje za prženje
Priprema :
Šnicle tanko izlupati čekićem za meso, malo posoliti i začiniti , pa na svaku staviti četvrtinu pripremljene količine kajmaka. Zaviti u rolnu (kao sarmu saviti krajeve da ne iscuri kajmak)i pričvrstiti čačkalicama.
Rolne uvaljati u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle i pržiti na srednjoj temperaturi, da porumene sa svih strana. Poslužiti toplo uz prilog po želji (povrće , pekarski krompir ...)
ulje za prženje
Priprema :
Šnicle tanko izlupati čekićem za meso, malo posoliti i začiniti , pa na svaku staviti četvrtinu pripremljene količine kajmaka. Zaviti u rolnu (kao sarmu saviti krajeve da ne iscuri kajmak)i pričvrstiti čačkalicama.
Rolne uvaljati u brašno, pa u umućena jaja, pa u prezle i pržiti na srednjoj temperaturi, da porumene sa svih strana. Poslužiti toplo uz prilog po želji (povrće , pekarski krompir ...)
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar