četvrtak, 11. siječnja 2018.

Aromatični Hljeb !



Potrebno

Za tijesto:


 400 gr. brasno
 1 kašikica  šećer
 1/2 kaike  soli
 7 gr. suhi kvasac ili 20 gr. svjezi
 260 ml. mlijeka
 50 gr. margarin, maslac

Za punjenje:

 80 gr. margarin, maslac
 7-8 cesnja beli luk
 2-3 kašike  seckani peršun
 poželji  posoliti

Za premazati ih

 1 jaje

Priprema:

Najpre spojiti puter, so i kroz presu stisnuti bijeli luk, dodajte sitno iseckani persun, oformiti stapice i stavite u frizider.
 margarin ili maslac otpite i stavite sa strane.
Izmesajte u brasno kvasac, dodajte secer, so i sa mlako mljeko zamesite tijesto pritom dodajuci od rastopleni puter, maslac ili margarin. Treba da dobijete fino sredno meko tijesto. Pokrijte i ostavite da naraste.
Kad je tijesto naraslo istresite ga na radni sto.. podeliter na onoliko komada koliko vi zelite da imate i zavisi u koju velicinu, sa rukom ili oklagijom rastegnite koru, premazati od spremljeni fil ili ako se vec stisnuo u frizider onda isecite i stavite iznad koru,zarolajte – napravite sa nozem zaseci pa i tamo stavite  fil.
Kad ste sve zarolali- premazati sa  jaje koje ste lako sa vilicom razmutili, stavite u rernu i tek sada istu ukluciti na 180 stepeni i pecite. Oni sami kazu kad su gotovi peceni… takao se lepo zarumene.. ma to vec i znate sami da ocenite.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar