Potrebno
Za tijesto:
400 gr. brasno
1 kašikica šećer
1/2 kaike soli
7 gr. suhi kvasac ili 20 gr. svjezi
260 ml. mlijeka
50 gr. margarin, maslac
Za punjenje:
80 gr. margarin, maslac
7-8 cesnja beli luk
2-3 kašike seckani peršun
poželji posoliti
Za premazati ih
1 jaje
Priprema:
Najpre spojiti puter, so i kroz presu stisnuti bijeli luk, dodajte sitno iseckani persun, oformiti stapice i stavite u frizider.
margarin ili maslac otpite i stavite sa strane.
Izmesajte u brasno kvasac, dodajte secer, so i sa mlako mljeko zamesite tijesto pritom dodajuci od rastopleni puter, maslac ili margarin. Treba da dobijete fino sredno meko tijesto. Pokrijte i ostavite da naraste.
Kad je tijesto naraslo istresite ga na radni sto.. podeliter na onoliko komada koliko vi zelite da imate i zavisi u koju velicinu, sa rukom ili oklagijom rastegnite koru, premazati od spremljeni fil ili ako se vec stisnuo u frizider onda isecite i stavite iznad koru,zarolajte – napravite sa nozem zaseci pa i tamo stavite fil.
Kad ste sve zarolali- premazati sa jaje koje ste lako sa vilicom razmutili, stavite u rernu i tek sada istu ukluciti na 180 stepeni i pecite. Oni sami kazu kad su gotovi peceni… takao se lepo zarumene.. ma to vec i znate sami da ocenite.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar