Za tijesto/koru :
5 jaja,
Priprema
Za tijesto /koru :
Pjenasto umutite žumanca, šećerom i limunovu koru. Dodajte bademe, prašak za pecivo, cimet, seckane pistaće i promešajte. Mrkvu sitno izrendajte i umešajte u tijesto, pa dodajte čvrst snijeg od bjelanaca. Tijesto sipajte u okrugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 175 stepeni oko 50 minuta.
250 g mrkve ,
325 g mlevenih badema,
200 g šećera,
kašičica rendane kore od limuna,
pola kašičice praška za pecivo,
25 g seckanih pistaća i
pola kašičice cimeta.
Za glazuru:
100 g putera,
200 g neslanog krem sira
i 60 g šećera u prahu.
Za ukrašavanje:
mrkva ,
malo seckanih badema i pistaća.
Priprema
Za tijesto /koru :
Pjenasto umutite žumanca, šećerom i limunovu koru. Dodajte bademe, prašak za pecivo, cimet, seckane pistaće i promešajte. Mrkvu sitno izrendajte i umešajte u tijesto, pa dodajte čvrst snijeg od bjelanaca. Tijesto sipajte u okrugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 175 stepeni oko 50 minuta.
Za glazuru
umutite puter, šećer i krem sir. Ohlađenu koru premažite kremom, pospite seckanim pistaćima i bademima i ukrasite trakama šargarepe.
Ohladenu tortu sijecite na parčad i poslužite .
Ohladenu tortu sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar