četvrtak, 11. siječnja 2018.

Torta od mrkve i badema !


Potrebno 
Za tijesto/koru :
5 jaja,

 250 g mrkve , 
325 g mlevenih badema,
 200 g šećera, 
kašičica rendane kore od limuna, 
pola kašičice praška za pecivo,
 25 g seckanih pistaća i 
pola kašičice cimeta. 
Za glazuru: 
100 g putera, 
200 g neslanog krem sira
 i 60 g šećera u prahu.
 Za ukrašavanje: 
mrkva , 
malo seckanih badema i pistaća.

Priprema 
Za tijesto /koru :
Pjenasto umutite žumanca, šećerom i limunovu koru. Dodajte bademe, prašak za pecivo, cimet, seckane pistaće i promešajte. Mrkvu  sitno izrendajte i umešajte u tijesto, pa dodajte čvrst snijeg od bjelanaca. Tijesto sipajte u okrugli kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 175 stepeni oko 50 minuta. 
Za glazuru 
umutite puter, šećer i krem sir. Ohlađenu koru premažite kremom, pospite seckanim pistaćima i bademima i ukrasite trakama šargarepe.

Ohladenu tortu sijecite na parčad i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar