Potrebno:
Za kore: 2 jaja 300 gr šećera 1 kesica vanilin šećera 125 gr istopljena margarina 100 gr kakaa 200 gr brašna 2 dcl jogurta 1 kesica praška za pecivo 2 dcl vruće nes kafe
Fil I: 500 gr malina 200 gr šećera 2 dcl vode 1 puding od maline
Fil II: 200 gr šlag kreme u prahu 2 dcl vode 200 gr čokolade 2 dcl kisele pavlake
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa 300 gr šećera i 1 kesicom vanilin šećera. Dodati 125 gr istopljena margarina, 2 dcl jogurta, 100 gr kakaa, 200 gr brašna i 1 prašak za pecivo. Sve dobro umutiti i dodati 2 dcl vruće nes kafe. Masu staviti u pleh obima 26 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežemo na 3 dela.
Fil I: U posudu staviti 500 gr malina, 200 gr šećera i 1 dcl vode. Sve skupa prokuvati da se šećer istopi pa dodati 1 puding od maline umućen sa 1 dcl vode. Kuvati dok se ne zgusne. Topao puding naneti ravnomerno na sve tri kopre i ostaviti da se ohladi.
Fil II: Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl vode, dodati 200 gr istopljene čojkolade i 2 dcl kisele pavlake. Sve dobro umutiti i filovati tortu. Kora na kojoj je sloj od malina, fil II, Kora, fil II i tako redom. Tortu ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se fino stegne, a potom je seci na parcad i sluziti.
Prijatno!