petak, 29. prosinca 2017.

Cheesecake! Ovo je toliko dobro da ne možete prestati jesti :)





Potrebno: 200 g maslaca 300 g mlevenog plazma keksa 5-6 kašika hladnog mleka 1/2 litre slatke pavlake 250 g šećera u prahu 450 g krem sira 2 kesice vanilin šećera 1 kesica želatina 1 kesica krem fixa 500 g svežih jagoda (može bilo koje voće) 5 kašika šećera 1 kesica želatina

Priprema: 

1. Omekšali maslac,mleko i plazma keks dobro sjedinite pa obložite dno kalupa i stranice do pola.Stavite u frižider da odstoji sat vremena. 2. Slatku pavlaku umutite dobro a zatim dodajte krem sir,šećer u prahu i krem fix. 3. Želatin pripremite prema uputstvu iz kesice pa ga dodajte u fil sa sirom.Sve zajedno dobro promešajte pa ga nanesite preko kore. 4. Na kraju jagode prokuvajte sa šećerom i sa 1 dl vode.Tome na kraju dodajte jedan pripremljen želatin i dobro promešajte.Kada se ohladi prelite ga preko kolača.Stavite u frižider da se dobro stegne.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar