Za biskvit :3 jogurta 270 g glatkog brašna 220 g šećera 100 ml ulja 25 g kakaa 2 žličice sode bikarbone
Za kremu : 150 g maslaca 170 g čokolade sa visokim udjelom kakaa 100 g šećera 120 ml mlijeka Recept – Brzi čokoladni užitak
Priprema :
Priprema biskvita Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom. U posudi električnim mikserom umutite jogurt, šećer, ulje i kakao. Dodajte brašno i nastavite mutiti. Lim za pečenje (20×30 cm) obložite pek papirom. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Biskvit nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Priprema kreme Maslac rastopite na pari i maknite sa vatre. U maslac dodajte komadiće čokolade, šećer i mlijeko. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom i ostavite da se stisne nekoliko sati u frižideru prije serviranja.Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar