petak, 29. prosinca 2017.

Brze čokoladne krem kocke


Volite li vi one kolače koji su jednostavni za pripremu, čokoladni, ukusni i pašu za gotovo sve prilike? Nama su takvi omiljeni i zato vam donosimo recept za čokoladne kocke SASTOJCI
    Šolja (250 ml) omekšalog putera 80 g poluslatke čokolade, sitno iseckane Šolja šećera 1 šolje kakao praha 1 šolje maskarpone ili nekog drugog krem sira3 jaja 2 kašike vanila ekstrakta 1 šolje brašna Malo soli
Za čokoladni preliv
    160 g čokolade, sitno naseckane 6 kašika slatke pavlake 3 kašike putera
PRIPREMA Rernu uključiteda se greje na 160 C, a četvrtastu tepsiju namastite i prekrijte masnim papirom. Puter i čokoladu za koru topite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Kad je čokolada otopljena dodajte joj šećer i mešajte na pari dok se šećer potpuno ne rastopi. Sklonite smesu sa pare pa umešajte krem sir, vanila ekstrakt i jaja pa mešajte žicom za mućenje dok ne dobijete jednoličnu smesu. Brašno, kakao prah i so promešajte, pa dodajte smesi od čokolade i sira, mešajte da ne bude grudvica, pa tako pripremljeno testo prelijte u kalup za pečenje i pecite 40-50 minuta. Kad je kolač pečen izvadite ga iz kalupa da se hladi, a vi u međuvremenu pripremite preliv. Jednostavno, na šporetu zagrejte pavlaku i puter, do tačke ključanja, pa tom mešavinom prelijte komadiće čokolade i mešajte dok se sve ne sjedini pa odmah prelijte preko kolača. Poslužite sa kuglom sladoleda od vanile.

Nema komentara:

Objavi komentar