petak, 29. prosinca 2017.

Cappucino šnite – Za rođendansku torutu najbolja!!



  


Potrebno:
Biskvit 6 jaja 6 žlica šećera 3,5 žlice oštrog brašna 2 žlice kakaa 1/4 žličice praška za pecivo 60 g tostiranih mljevenih badema malo ruma za natapanje biskvita (po želji) 
Ganache krema 200 ml slatkog vrhnja 200 g kvalitetne tamne čokolade 
Cappuccino krema 700 ml mlijeka 2 pudinga s okusom vanilije 2 žlice škrobnog brašna 3 žlice šećera 1 Bourbon valinin šećer 100 g bijele čokolade 2,5 žlice instant cappuccina 50 ml toplog mlijeka 150 g maslaca 

Priprema
 Za Biskvit Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom. Brašno, kakao, prašak za pecivo i bademe pomiješajte te ih polako dodajte smjesi jaja i šećera. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu uspite u veliki pleh (od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15 min. Pečeni biskvit oštrim nožem odvojite od rubova kalupa i izvadite ga na rešetku ili čistu krpu i ohladite. Zatim pažljivo odstranite papir za pečenje i biskvit po širini prerežite na tri jednaka dijela.
 Ganache krema 
Čokoladu razlomite na manje komade i stavite u posudu. Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade. Smjesu miješajte sve dok se čokolada sasvim ne otopi i dok ne postane homogena. # Kremu stavite u hladnjak na 2 sata da stisne, a zatim je dobro izradite električnim mikserom. 
Cappuccino krema U posudi pomiješajte puding, škrobno brašno, vanilin šećer i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa mu dodajte smjesu pudinga. Miješajte na laganoj vatri do se ne zgusne. Zatim ubacite usitnjenu bijelu čokoladu i cappuccino koji ste otopili u 50 ml toplog mlijeka. Sve zajedno kuhajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a zatim maknite s vatre i ohladite. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto umućen maslac i sve zajedno dobro izradite električnim mikserom. Prvu trećinu bisvita poškropite sa malo ruma i premažite ga polovicom cappuccino kreme. Na kremu položite drugu trećinu biskvita, poškropite ga rumom i premažite ostatkom cappuccino kreme te poklopitom zadnjim biskvitom. Cijeli kolač premažite ganache kremom i po želji ukrasite bijelom čokoladom. POSLUZIVANJE Kolač je tako mekan i sočan da se jednostavno topi u ustima. Oni koji su ga probali rekoše da mi je ovo najbolja kreacija do sada. I ja se moram složiti s njima

Nema komentara:

Objavi komentar