Potrebno
Za koru 1 :
4 bjelanjka
100 g šećera
3 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
Za koru 1 :
4 bjelanjka
100 g šećera
3 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
Za koru 2:
4 bjelanjka
100 g šećera
100 g naribane čokolade
2 kašike brašna
100 g šećera
100 g naribane čokolade
2 kašike brašna
Za koru 3:
4 bjelanjaka
100 g šećera
100 g preprženih mljevenih lješnjaka
2 kašike brašna
4 bjelanjaka
100 g šećera
100 g preprženih mljevenih lješnjaka
2 kašike brašna
Za kremu :
12 žumanjaka
1 l mlijeka
300 g šećera
3 vanilin pudinga
250 g margarina
100 g otopljene čokolade
100 g preprženih mljevenih lješnjaka
12 žumanjaka
1 l mlijeka
300 g šećera
3 vanilin pudinga
250 g margarina
100 g otopljene čokolade
100 g preprženih mljevenih lješnjaka
Priprema
Za kore :
Jednu po jednu koru sve sastojke umutiti .(prvo bjelannjke sa šećerom umutiti u čvrst snijeg zatim dodavati i ostale sastojke po receptu .
Kore peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
Kore peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
Za kremu :
Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
Redoslijed slaganja: bijela kora -krema sa lješnjacima-čokoladna kora-čokoladna krema-kora sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.
Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
Redoslijed slaganja: bijela kora -krema sa lješnjacima-čokoladna kora-čokoladna krema-kora sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.
Ohladite dobro pa isijecite na ploške ili kocke .
Prijatno!