ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

Kolač gotov za pola sata čisto oduševljenje !


Potrebno
Za koru:

5 belanaca
5kasika secera
5kasika brasna
1/2kasikice sode bikarbone
1kasika kakaa u prahu
Za prelivanje kore:
2dl mleka
1 kesica kapucina sa cokoladom
Za fil:
500ml mleka
5 zumanaca
7kasika secera
4kesice kapucina od cokolade ili vanile
1 vanilin puding
1 želatin 10g kesica
5kasika vode za želatin
500ml slake pavlake
kakao za posipanje po kolacu
Priprema
Za koru:

Potreban vam je kalup velicine 30cm x 20 cm cetvrtast dubok.
Umutite belanca sa secerom.
U posebnu posudu dodajte brasno,sodu bikarbonu i kakao ,promesajte i dodajte umucenim belancima,lagano sve sjedinite silikonskom spatulom.
Na dno kalupa stavite pek papir izlijte masu,poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta,dok fino ne porumeni.
Kada je kora gotova..Mleko pomesajte sa kapucinom i odma zalijte koru.
 Za fil:
Stavite u serpu 400ml mleka sa secerom da prokuva.
Umutite zumanca,dodajte ostatak mleka,kapucino izrucite iz kesica i puding,sve sjedinite pa dodajte mleku i skuvajte gusti fil.
Zelatin pomesajte sa vodom pa kad nabubri dodajte gotovom vrucem filu i promesajte,ostavite na sobnoj temperaturi da se hladi. Kada se fil ohladio,umutite slatku pavlaku,dodajte joj fil i mutite na srednjoj brzini da se lepo sjedini i ujednaci.
Koru stavite u kalup,preko sipajte fil i poravnajte,stavite u zamrzivac na hladjenje 2 sata,posle skinite obruc i stavite u frizider a odgore pospite kakaom i secite na kocke.Ukrasite viljuškom odozgo za ove šare .
Prijatno!
 

Nema komentara:

Objavi komentar