Potrebno
Za koru :
4 žumanjka
10 dag šećera
1 vanilin šećer
17 dag margarina
25 dag brašna
1 prašak za pecivo
4 žumanjka
10 dag šećera
1 vanilin šećer
17 dag margarina
25 dag brašna
1 prašak za pecivo
Za nadjev:
4 čvrsta jogurta (od 200 ml)
2 kisela vrhnja 22% mm (od 200 ml)
20 dag šećera
1 vanilin šećer/ja stavim 2 kom
5 žlica brašna
4 bjelanjka
limunova kora
4 čvrsta jogurta (od 200 ml)
2 kisela vrhnja 22% mm (od 200 ml)
20 dag šećera
1 vanilin šećer/ja stavim 2 kom
5 žlica brašna
4 bjelanjka
limunova kora
Za posipanje:
šećer u prahu
šećer u prahu
Priprema
Za tijesto :
Prosijati brašno sa praškom za pecivo. U brašno utrljati margarin izrezan na listiće, pa dodati žumanjke razmućene sa šećerom i vanilin šećerom. Umijesiti glatko tijesto.
Tijesto podijeliti na dva dijela, svaki umotati u prozirnu foliju pa jedan spremiti u hladnjak, a drugi u zamrzivač.
Nakon pola sata izvaditi tijesto iz hladnjaka i rastanjiti između dvije prozirne folije na veličinu tepsije. Tepsija je 37×22 cm.Namotati na valjak i prebaciti u tepsiju (namastiti je i posuti brašnom, pa višak brašna otresti), malo izbosti čačkalicom da se nedigne prilikom pečenja i staviti peći na 180″C.
Za tijesto :
Prosijati brašno sa praškom za pecivo. U brašno utrljati margarin izrezan na listiće, pa dodati žumanjke razmućene sa šećerom i vanilin šećerom. Umijesiti glatko tijesto.
Tijesto podijeliti na dva dijela, svaki umotati u prozirnu foliju pa jedan spremiti u hladnjak, a drugi u zamrzivač.
Nakon pola sata izvaditi tijesto iz hladnjaka i rastanjiti između dvije prozirne folije na veličinu tepsije. Tepsija je 37×22 cm.Namotati na valjak i prebaciti u tepsiju (namastiti je i posuti brašnom, pa višak brašna otresti), malo izbosti čačkalicom da se nedigne prilikom pečenja i staviti peći na 180″C.
Kad tijesto malo porumeni, izvaditi iz pećnice, malo prohladiti pa preliti nadjevom. Po nadjevu na krupni ribež naribati drugi dio tijesta, iz zamrzivača.
Peći još otprilike 30 minuta, pečeno ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Peći još otprilike 30 minuta, pečeno ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Za Nadjev:
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
Sve ostale sastojke dobro izmiksati i na kraju lagano žlicom umiješati snijeg od bjelanjaka.
Kolač ohladiti pa sjeći na kocke i poslužiti .
Prijatno !