Potrebno:
1 kg junećeg mesa bez kostiju
3 glavice crnog luka
1 kašika suhog začina
2 kašike crvene, mljevene paprike
malo soli i bibera
peršunov list
Priprema:
Luk očistiti pa sitno isjeći, najbolje samljeti ga, pa sa suvim začinom i malo vode staviti na vatru.
Kad provri ostaviti da se kuha 10 minuta pa dodati juneće meso iseckano u kockice i naliti vode da omekša.
Poklopiti i ostaviti da se kuha na srednjoj vatri oko sat vremena.
Ako je potrebno dodati vruće vode.
Vode stalno treba da ima .
Nakon sat vremena dodati papriku i nastaviti kuhanje.
Kuhati sve dok meso potpuno ne omekša.
Na kraju dodati malo soli i bibera, po ukusu.
Ja dodam malo i peršunovog lista na kraju i poslužim.
Napomena : Ako imate jednu suhu šljivu lijepo je dodati zbog arome ( može i bez nje ).
Prijatno!