ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Tradicionalni recept za :Leskovačku mućkalicu


Potrebno:

200 gr krmenadle brz kosti
200  gr junetine, teletine bez kosti
200 gr svinjskog mesa bez kosti
2-3 glavice crnog luka
500 gr babure paprike
2 – 3 paradajza
1 ljutu papričicu
peršun, so, biber, ulje

Priprema:

Meso isijecite na kockice (2 x 2 cm) pa ga ispecite, najbolje na roštilju al ako niste u mogućnosti onda u tavi .
Posolite naknadno i pobiberite.
Iseckajte luk, sitno, papriku i paradajz na kockice i  dodajte mesu, dolite  malo vode ( pola čaše ), pa sve zajedno lagano krčkajte oko 3h, najbolje u glinenoj ili keramičkoj posudi.
Ljutu papriku ne morate da isecete u ovo jelo ako ne volite ljuto al Leskovacka mućkalica  i nije prava ako nije ljuta.
Dok vam se sve bude kuhalo nemojte mesati, jer se ne meša nego se “mućka”, tacnije drma se sud levo – desno. Na kraju dodajte peršun.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar