Potrebno:
1 kg svežeg kupusa
500 gr ovčijeg mesa(može i junetina ), sa kostima ili bez
1 veća mrkva
1 glavica crnog luka
lovorov list
suhi začin, so i biber
1 svež paradajz
50 ml paradajz soka
100 ml ulja
Priprema:
Sitno na kockice isjeći crni luk i dodati mu ulje.
Staviti sve u veći lonac i na vatru da se prži.
Isjeći meso pa dodati luku i ulju.
Pržiti sve na srednjoj vatri dok luk ne požuti.
Zatim isjeći kupus, dodati i naliti vode, otprilike 3 čaše.
Dodati suvi začin, isjeckanu mrkvu na kolutove i lovor, pa poklopiti i ostaviti da se kuha na srednjoj vatri.
Kuhati otprilike sat, sat ipo vremena dok kupus ne omekani.
Kupus isjeći kocke malo vece komade .
Nakon pola sata kuhanja dodati paradajz sok i svjež paradajz isječen na kockice.
Ostaviti sve da se kuva još malo.
Usput ako je potrebno dolivati vode.
Količina vode zavisi od toga kako više vi volite, da bude gušće ili ređe.
Na kraju probajte pa dodajte bibera i soli po ukusu i poslužite toplo.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar