ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Oduševite svoje ukućane sa ovim ručkom: Đulbastije


Potrebno :

500 gr mljevenog mesa
400 gr krompira
1 veća glavica crnog luka
2 čehna bijelog luka
1 jaje
suhi začin,
malo bibera
peršunov list

Za sos:

2 pune kašike brašna
500 ml mlijeka
so
200 ml vrhnje za kuhanje 

Priprema:

Na sitno rende izrendati krompir, crni i beli luk.
Dodati meso, suhi začin, peršunov list, malo bibera ( po ukusu ) i sve rukom izmesiti. 
Ostaviti dok odstoji dok se ulje zagreje u tavi .
Rukom oblikovati veće ćufte i peći ih sa obe strane samo malo da porumene, da ne budu pečene skroz 
Poslagati ćufte u vatrostalnu tepsiju.Jja sam dobila 12 velikih ćufti.
Na ulju koje je preostalo upržiti brašno pa naliti mlijeko i miješati da se malo zgusne. Dodati i malo soli.
Sos treba da je kao smesa za palačinke. Ako je pregusto dodajte mlijeka, a ako vam se čini da je prerijetko, a ne bi trebalo, zaijte tako, u rerni će višak vode da ispari.
Preko poslaganih ćufti prelijte bešamel sos.
Pavlaku za kuhanje prelijte preko sosa i pospite po želji prešunovim listom.
Pecite na 200 stepeni 30 – 40 minuta.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar