Potrebno:
250 gr brasna
1 jaje
2,5 dcl tekuceg jogurta
1/2 kasicice sode bikarbone
1/2 kasicice praska za pecivo
1 kasicica soli
1 jaje
2,5 dcl tekuceg jogurta
1/2 kasicice sode bikarbone
1/2 kasicice praska za pecivo
1 kasicica soli
Priprema:
Umutiti jaje, sa solju i mrvicom secera, zatim uliti jogurt, prasak za pecivo i sodu bikarbonu.
Dodajte brasno, muteci na najmanjoj brzini, da se sastojci spoje..i gotoovoo.
Najveci pleh od rerne oblozite papirom za pecenje ili namazite masnoćom i pospite brasnom, ulijte testo.
Tijesto je čudno, ni retko ni gusto, lepljivo je..spremite kasiku koju cete umakati u toplu vodu.
Tijesto izrucite na sredinu pleha i mokrom kasikom razvucite testo do ivica, testo treba da bude tanko.
U medjuvremenu ugrejte rernu na 250, odmah na to tijesto stavite sve nadeve , salamu i sir i pecite 10-12 minuta.
Dobićete savršeno meko i tanko testo.
Prijatno
Prijatno