Potrebno:
250 g maslaca,
200 g šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
2 pudinga od vanilije,
0,8 I mlijeka + 0,2 I mlijeka,
2-kašike ruma,
1 paket piškota,
4 paketa keksa Petit Beurre
200 g šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
2 pudinga od vanilije,
0,8 I mlijeka + 0,2 I mlijeka,
2-kašike ruma,
1 paket piškota,
4 paketa keksa Petit Beurre
Glazura:
100 g cokolade,
100 g maslaca
100 g maslaca
Priprema:
Od praška za puding, vanilin šećer i 0,8 1 mlijeka skuhati gustu Lemu koju, uz povremeno miješanje, treba ostaviti da se ohladi. Posebno mijesati maslac sa šećerom u prahu i postupno dodati ohladenu kremu. U limu složiti dva paketa keksa i premazati polovicom nadjeva, složiti odozgo
piškote natopljene u rumu i 0,2 1 mlijeka i premazati ih ostatkom nadjeva. Preko nadjeva složti preostale kekse. Kolač preliti čokoladnom glazurom i odloziti na 12 sati u frižider. Stvrdnuti kolac rezati nožem koji treba umakati u vrucu vodu. Priprema glazure: Maslac otopiti, dodati izlomljenu cokoladu i miješati dok masa ne postane potpuno ujednačena i glatka. kolač ohladiti u frižideru i poslužiti .
Prijatno !
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar