Potrebno
Za koru :
15 dag margarina
15 dag secera
15 dag oraha
7 dag brasna
1/2 praska za pecivo
4 bjelanjka
15 dag secera
15 dag oraha
7 dag brasna
1/2 praska za pecivo
4 bjelanjka
Za žuti dio :
4 žumanjka
15 dag šećera u prahu
1 kašika vanilin šećera u prahu
15 dag šećera u prahu
1 kašika vanilin šećera u prahu
Za tamni dio:
1 dl mlijeka
10 dag oraha
10 dag margarina
10 dag šećera
10 dag čokolade
malo mljevenih oraha za ukrašavanje
10 dag oraha
10 dag margarina
10 dag šećera
10 dag čokolade
malo mljevenih oraha za ukrašavanje
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Koru ispeći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 min i jos vrucu preliti žutim filom . Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi(isuši) .Dok se kora peče pripremite žuti fil
Mikserom dobro izraditi žumanjke na pari s obje vrste šećera.
Za tamni dio -Mlijeko, šecer i čokoladu prokuhati, te u vruće dodati orahe i margarin,
Premazati kremu preko ohlađene kore i žutog fila i posipati mljevenim orasima. Ohladiti u frižideru isjeći na kocke i poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar