Potrebno:
Mera je solja od 2 dcl
Za koru :
2 solje mleka
2 solje secera
1/2 solje ulja
2 solje ravno sa ivicom solje brasna
1 kasika sode bikarbone
2 kasike kakaa
Fil preko kolaca:
20 kasika mleka
8-10 kasika secera (stavila sam 10 kasika)
125 g putera ili margarina
200 g cokolade za kuvanje
150 g kokosa
Priprema:
Brasno, sodu bikarbonu i kakao sjediniti. U tecne sastojke koji su pomesani sa secerom dodati pripremljeno brasno i zicom za mucenje povezati.
Ukoliko vam izgleda da je mnogo tecno, moze se dodati jos 1/3 solje brasna. Testo treba da je srednje gustine.
U podmazanom i brasnom posutoj djuvec tepsiji (18×31) peci na 180 C oko 30-35 min. Cackalicom proveriti da li je testo peceno.
U medjuvremenu sve sastojke za fil staviti u serpu i otapanjem sjediniti. Kad se sve otopi i poveze skloniti i umesati kokos.
Peceno testo nozem izbockati na vise mesta i na vruce testo preliti topao fil.
2 solje mleka
2 solje secera
1/2 solje ulja
2 solje ravno sa ivicom solje brasna
1 kasika sode bikarbone
2 kasike kakaa
Fil preko kolaca:
20 kasika mleka
8-10 kasika secera (stavila sam 10 kasika)
125 g putera ili margarina
200 g cokolade za kuvanje
150 g kokosa
Priprema:
Brasno, sodu bikarbonu i kakao sjediniti. U tecne sastojke koji su pomesani sa secerom dodati pripremljeno brasno i zicom za mucenje povezati.
Ukoliko vam izgleda da je mnogo tecno, moze se dodati jos 1/3 solje brasna. Testo treba da je srednje gustine.
U podmazanom i brasnom posutoj djuvec tepsiji (18×31) peci na 180 C oko 30-35 min. Cackalicom proveriti da li je testo peceno.
U medjuvremenu sve sastojke za fil staviti u serpu i otapanjem sjediniti. Kad se sve otopi i poveze skloniti i umesati kokos.
Peceno testo nozem izbockati na vise mesta i na vruce testo preliti topao fil.
Ohladiti dobro u frižideru zatim sjeći na kocke i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar