utorak, 12. rujna 2017.

Recept koji je zaludio cijeli internet : Čokoladna fantazija











Potrebno

Za kore :

7 bjelanjaka
250 g šećera
1 žlica jabučnog octa


Za kremu:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje

Priprema


Za  kore,
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.
Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.

Za kremu,
Odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u frižider
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.

Pečenu  koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema,  kora i na kraj krema.
Ohladiti u frižideru 3 sata najmanje pa poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar