Potrebno
Za kore :7 bjelanjaka
250 g šećera
1 žlica jabučnog octa
Za kremu:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
Priprema
Za kore,
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.
Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.
Za kremu,
Odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u frižider
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.
Pečenu koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema, kora i na kraj krema.
Ohladiti u frižideru 3 sata najmanje pa poslužiti .
Prijatno!
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.
Pečenu koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema, kora i na kraj krema.
Ohladiti u frižideru 3 sata najmanje pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar