utorak, 12. rujna 2017.

Jednostavno probajte je ,svi koji su je probali tražili su mi recept, evo i vama (RECEPT)


SASTOJCI

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 2 belanca
  • 1 kašika šećera


  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 kašike mljevenih oraha
  • 2 kašike mleka
  • 5 kašike rum


  • Za krem

  • 700 ml. mleka
  • 2 praška za puding od vanile
  • 120 gr. šećera
  • 2 žumanca
  • 3 kašikice instant kafe
  • 150 gr. putera

  • Za čokoladni preliv

  • 200 gr. tamne čokolade (66% kakaa)
  • 400 ml. slatke pavlake

  • PRIPREMA
    Penasto umutititi 3 zumance i 3 kašike šećera.
    U posudi prosejati brašno i kakaa, dodati prašak za pecivo i mljevene orahe i pomešati sa žumancem.
    Umutiti belance (3+2) sa kašikom šećera u čvrst sneg i polako sjediniti sa prethodnom smesom.
    Izliti smesu u kalup (Ø22cm),obložen pek- papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
    Pečenu koru prohladiti, otstraniti pek-papir i postaviti na činiju za posluživanje.
    Oko kore ponovo staviti rubove od kalup za torte i poprskati koru sa mešavine od 2 kašike mleka i 7
    kašika ruma.
    Krema
    U 500ml mleka dodati šećer i staviti na ringli da zakuha.
    U preostalo hladno mleko razmutiti prašak za puding, dodati žumanca, koja su lagano razmućena i sve dobro izmešati.
    U vruče mleko dodati instant kafu, a onda i razmuteni puding sa žumance i intenzivno mešati dok se krem ne ujednači, na srednjoj temperaturi.

    Nema komentara:

    Objavi komentar