utorak, 12. rujna 2017.

Ručak za sve : Punjene pohovane -Teleće šnicle





Potrebni sastojci:

8 telećih šnicli (960 g)
400g kačkavalja
4 lista dimljene šunke
3 jajeta
150g brašna
2 supene kašike senfa
3 dl ulja
4 veća krompira
100g kečapa
vegeta, biber

Priprema:

 Teleće šnicle izlupati čekicem za meso, kačkavalj iseći na listove, a krompir oguliti i iseći na štapiće.
 Istanjene šnicle začiniti po ukusu i premazati ih senfom. Na svaku drugu šniclu naneti list sira, komad šunke,
pa opet sira i na kraju sve preklopiti drugom, praznom šniclom. Ivice punjenih šnicli ručno pritisnuti kako bi se slepile.
 Punjene šnicle uvaljati u brašno, potom u umućena jaja, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
 Gotove šnicle dekorisati kečapom. Krompir ispržiti na vrelom ulju, posoliti ga i služiti kao prilog.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar