Potrebno
Za biskvit:
4 Jaja
5 dkg Šećera
20 dkg Margarina ili maslaca
10 dkg Čokolade za kuhanje
4 žlice Pšeničnog oštrog brašna
1 žlica Prašak za pecivo
Za kremu :
1/2 l Slatkog vrhnja za šlag
20-25 dkg Čokolade za kuhanje
Za preliv za biskvit :
0,5 dcl Mlijeka
Rum (po želji)
Priprema
Za biskvit:
Žumanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°.
Za kremu :
Slatko vrhnje zagrijemo na vatri,te dodajemo čokoladu.Kuhamo tako dugo dok nam se čokolada ne otopi do kraja!
Nakon što je biskvit pečen ja ga polijem sa 1/2dcl mlijeka sa malo ruma.
Kremu prelijemo vruću po biskvitu.Krema je malo rijeđa,no nemojte da Vas to brine jer nakon što ju stavite u hladnjak stisnut će se (ja kolač ne stavljam odmah vruću u hladnjak,nemojte ni vi jer će Vam krema popucati ili se uopće neće stisnuti znači prvo treba da se ohladi na sobnoj temperaturi ).
Kolač mora odstajati barem 4-5 sati u frižideru (najbolje preko noći) i vjerujem da ćete biti oduševljeni!
Prijatno!