Sastojci:
Za koru
– 180 g šećera
– 8 belanaca
– 5 žumanaca
– 220 g mlevenih lešnika
– 1 kašika mlevene kafe
Za fil
– 3 žumanca
– 250 g šećera u prahu
– 1 dl kuvane crne kafe
– 250 g putera
– 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti šećer i žumanca pa sjediniti sa snegom od belanaca i lagano izmešati.
Dodati mlevene lešnike i kafu te promešati varjačom.
Tepsiju od rerne obložiti papirom za pečenje i u nju sipati smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15 min. Pečenu koru preseći vertikalno na tri dela.
Fil:
Sjediniti šećer u prahu i crnu kafu pa kuvati na visokoj temperaturi da bi se dobila karamelizovana smesa gustine meda.
Potom skloniti sa vatre, dodati u nju žumanca, puter i izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
Prvu koru premazati 1/3 fila i prekriti drugom korom. Zatim naneti 1/3 fila i prekriti trećom korom pa završiti preostalim filom.
Nema komentara:
Objavi komentar