nedjelja, 10. rujna 2017.

Kolač s kafom !




Sastojci:


Za koru

– 180 g šećera

– 8 belanaca

– 5 žumanaca

– 220 g mlevenih lešnika

– 1 kašika mlevene kafe

Za fil


– 3 žumanca

– 250 g šećera u prahu

– 1 dl kuvane crne kafe

– 250 g putera

– 100 g čokolade za kuvanje


Priprema:

Kora:

 Belanca umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti šećer i žumanca pa sjediniti sa snegom od belanaca i lagano izmešati.
 Dodati mlevene lešnike i kafu te promešati varjačom.
 Tepsiju od rerne obložiti papirom za pečenje i u nju sipati smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15 min. Pečenu koru preseći vertikalno na tri dela.


Fil:

 Sjediniti šećer u prahu i crnu kafu pa kuvati na visokoj temperaturi da bi se dobila karamelizovana smesa gustine meda.
Potom skloniti sa vatre, dodati u nju žumanca, puter i izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.

Finalni postupak:

Prvu koru premazati 1/3 fila i prekriti drugom korom. Zatim naneti 1/3 fila i prekriti trećom korom pa završiti preostalim filom.

Nema komentara:

Objavi komentar