nedjelja, 10. rujna 2017.

Ledene čokoladne štanglice….Recept za koji vam nije potrebno nikakvo umijeće




Potrebno 

Za koru :
270g tamne cokolade(70% kakao)
8 bjelanjaka
250 ml tekuceg vrhnja(bez secera)
50 g secera
malo soli
Za fil:
1 puding od vanilije(skuhati sa 400ml mlijeka)
250g putra
250g puder secera
120g tamne cokolade (70%kakao)

Priprema


Otopiti cokoladu u zagrijanom vrhnju,na laganoj vatri-ne smije kljucati
Umutiti bjelanjke sa malo soli,pa dodati secer i cvrsto ulupati
umjesati sa toplom cokoladom rucno(izokretati)

Smjesu izliti na pek papir i peci na 175°oko 15 minuta(ovisi o rerni)
skloniti sa papirom sa pleha i ohladiti
prerezite na cetiri jednaka djela(trake) i filujte


Puding skuhati sa 400 ml mlijeka(ja stavim jos 2 kasike secera unutra ekstra),prekriti prozirnom folijom i ohladiti
izmutiti secer i puter,dodati ohladen puding
jednu trecinu odvojiti (to je fil kroz sredinu), a u rest staviti otopljenu tamnu cokoladu (par minuta ohladiti),izmiksati, pa namazati prvu i trecu traku i ukrasiti stangle okolo.
Prijatno!




Nema komentara:

Objavi komentar