nedjelja, 10. rujna 2017.

Naj popularniji Nutela kolač. ! Spreman za 20 min




Potrebno

za koru:

250 gr mljevenog keksa;
40 gr maslaca;
100 ml soka od breskve ili neki dr po vašoj želji;
30 gr čokolade u prahu.

Za fil:
250 gr sira krem;
50 gr šećera u prahu;
150 gr nutele;
Pola l slatke pavlake.
Ganache:
150 ml pavlake slatke;
150 gr čokolade sa usitnjenim lješnjakom.

Priprema:

Smjesu za podlogu pomiješati da ne ne mrvi, te utisnuti u kalup za kolače. Staviti u frižider dok se spremaju kreme.
Kremasto umutiti krem sir i šećer, te smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Umutiti slatku pavlaku, pa jedan dio slatke pavlake pomiješati sa krem sirom, a drugi pomiješati sa nutelom i drugom polovicom krem sira.
Koru premažite prvo sa bijelim filom, zatim sa crnim i ostavite opet u frižider na hlađenje.
Za ganache otopite čokoladu koju ste stavili u slatku pavlaku, ali obratite pažnju da se ne zagrije previše, dovoljno je samo dok se čokolada ne istopi.Prohladite malo ganach pa prelite preko torte. Ohladite je dobro u frižideru,Torta je spremna za uživanje. 
Prijatno!




Nema komentara:

Objavi komentar