Potrebno
za koru:
250 gr mljevenog keksa;
40 gr maslaca;
100 ml soka od breskve ili neki dr po vašoj želji;
30 gr čokolade u prahu.
Za fil:
250 gr sira krem;
50 gr šećera u prahu;
40 gr maslaca;
100 ml soka od breskve ili neki dr po vašoj želji;
30 gr čokolade u prahu.
Za fil:
250 gr sira krem;
50 gr šećera u prahu;
150 gr nutele;
Pola l slatke pavlake.
Ganache:
150 ml pavlake slatke;
150 gr čokolade sa usitnjenim lješnjakom.
Pola l slatke pavlake.
Ganache:
150 ml pavlake slatke;
150 gr čokolade sa usitnjenim lješnjakom.
Priprema:
Smjesu za podlogu pomiješati da ne ne mrvi, te utisnuti u kalup za kolače. Staviti u frižider dok se spremaju kreme.Kremasto umutiti krem sir i šećer, te smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Umutiti slatku pavlaku, pa jedan dio slatke pavlake pomiješati sa krem sirom, a drugi pomiješati sa nutelom i drugom polovicom krem sira.
Koru premažite prvo sa bijelim filom, zatim sa crnim i ostavite opet u frižider na hlađenje.
Za ganache otopite čokoladu koju ste stavili u slatku pavlaku, ali obratite pažnju da se ne zagrije previše, dovoljno je samo dok se čokolada ne istopi.Prohladite malo ganach pa prelite preko torte. Ohladite je dobro u frižideru,Torta je spremna za uživanje.
Prijatno!
Za ganache otopite čokoladu koju ste stavili u slatku pavlaku, ali obratite pažnju da se ne zagrije previše, dovoljno je samo dok se čokolada ne istopi.Prohladite malo ganach pa prelite preko torte. Ohladite je dobro u frižideru,Torta je spremna za uživanje.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar